جستجو برای:
سبد خرید 0
  • حساب کاربری
  • آرکاپلاس
  • فروشگاه
  • دوره‌ها
  • بلاگ
  • تماس با ما

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت
معماری با آرکاپلاس
  • خانه
  • آموزش‌ها
  • نوشته‌ها
  • درباره ما
  • آموزش‌های رایگان
  • 0 تومان
ورود و ثبت نام

وبلاگ

معماری با آرکاپلاس بلاگ نوشته‌ها 10 نکته برای تنظیم یک پورتفولیوی معماری موفق

10 نکته برای تنظیم یک پورتفولیوی معماری موفق

access_time2020-09-13
perm_identity ارسال شده توسط ای پلاس
folder_open نوشته‌ها
visibility 782 بازدید
Arch2O Winning Architecture Portofolio 02 - 10 نکته برای تنظیم یک پورتفولیوی معماری موفق

پورتفولیوی معماری بهترین ابزاری است که یک دانشجوی معماری یا یک معمار حرفه‌ای می‌تواند از آن برای ارائه ایده‌ها و نمونه کارهای خود به کارفرمایان، مشتریان یا شاگردان بالقوه استفاده کند.

چه قصد داشته باشید که در یک شرکت‌ معماری استخدام شوید و چه بخواهید که کار حرفه‌ای خود را ارتقا دهید، چند قانون طلایی وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توانید پروژه‌هایتان را سازماندهی کنید، مهارت‌هایتان را ارائه دهید و از سایر متقاضیان مشاغل پرطرفدار معماری، متمایز شوید.

همواره به خاطر داشته باشید که نمونه کارها و پورتفولیوی معماری، بازتاب دهنده شخصیت، نگرش و جهان‌بینی شما است. بنابراین فقط کافی است که خودتان باشید و به چند نکته ساده توجه کنید تا بتوانید مهارت‌ها و پروژه‌هایتان را به بهترین شکل ممکن ارائه دهید.

در این مطلب آرکا‌پلاس به 10 نکته می‌پردازیم که توجه به آن‌ها می‌تواند یک پورتفولیوی معمولی را به یک پورتفولیوی معماری موفق تبدیل کند. در ادامه مطلب امروز با ما همراه باشید.

 

1. به مخاطبان خود توجه کنید.

اولین سوالی که باید پیش از شروع به طراحی و تنظیم پورتفولیوی معماری از خودتان بپرسید این است که: «مخاطب این پورتفولیوی معماری چه کسانی خواهند بود؟»

اگر قصد دارید با پورتفولیوی خود در جایی استخدام شوید بهتر است ابتدا در مورد آن شرکت به صورت آنلاین تحقیق کنید.

سعی کنید با زمینه کاری و نوع پروژه‌های آن‌ها (معماری منظر، طراحی مسکن، طراحی داخلی) بیشتر آشنا شوید. سپس پورتفولیوی معماری خود را متناسب با آن نوع پروژه‌ها تنظیم کنید.

منظور از طراحی متناسب این است که پس از اطلاع از نوع کار شرکت مورد نظرتان، پروژه‌های نزدیک به اهداف آن‌ها را که پیش‌تر انجام داده‌اید در پورتفولیوی معماری خود برجسته کنید.

همچنین بهتر است بر روی پروژه‌هایی تمرکز کنید که به نظرتان می‌توانند دید جدیدی به پروژه‌های شرکت اضافه کنند. در واقع باید به آن‌ها نشان دهید که درک کاملی از جایگاهی که به دنبال آن هستید دارید. در عین حال یک دید تازه و مبتکرانه در زمینه طراحی و معماری نیز به آن‌ها ارائه کنید.

 

2. کدام یک برای شما بهتر است: پی‌دی‌اف یا پورتفولیوی معماری آنلاین؟

اگرچه ایجاد پورتفولیوی معماری به صورت آنلاین و به کمک نمونه‌های آماده بسیار ساده‌‌ و در زمان کوتاهی قابل انجام است اما داشتن یک پورتفولیو به صورت فایل پی‌دی‌اف گزینه‌ کاربردی‌تری است.

گاهی اوقات ممکن است سرورهای سایت‌ها خراب شوند یا روش جستجوی سایت‌ها می‌تواند پیچیده باشد به گونه‌ای که کاربر را به سرعت ناامید کند. این موضوع ممکن است باعث شود که او در نهایت به سراغ متقاضی دیگری برود. اما فایل‌های پی‌دی‌اف روی هر دستگاهی به راحتی اجرا می‌شوند و برای مطالعه آن‌ها نیازی به دسترسی به اینترنت نیست.

علاوه بر این در فایل پی‌دی‌اف کنترل کاملی بر ظاهر و قالب‌بندی کار خود دارید. همچنین می‌توانید به جای استفاده از الگوها و قالب‌های آماده، مهارت‌های خود در طراحی گرافیک را نیز به کارفرما نشان دهید. فقط به این نکته توجه کنید که حجم فایل شما خیلی زیاد نشود تا بتوانید با استفاده از سرویس‌های ایمیلی مختلف آن را ارسال کنید.

 

3. یک صفحه CV (رزومه) جذاب ایجاد کنید.

Arch2O 10 tips for creating a good portfolio 08 - 10 نکته برای تنظیم یک پورتفولیوی معماری موفق

صفحه CV یا رزومه معمولا اولین صفحه در پورتفولیوی معماری شما است بنابراین باید اثر خوبی بر بیننده بگذارد.

یک عکس حرفه‌ای و مناسب از خود انتخاب کنید. در این صفحه فقط به اطلاعات لازم و مرتبط با تحصیلات و تجربه کاری خود بپردازید.

در سال‌های اخیر و با رشد جهانی‌سازی، بیشتر شرکت‌ها به دنبال این هستند که پروژه‌هایی را در خارج از کشور نیز طراحی و اجرا کنند. به همین دلیل تسلط به زبان‌های خارجی عامل بسیار مهم و مثبتی محسوب می‌شود. بنابراین اگر به زبان‌های خارجی مسلط هستید حتما در صفحه اول پورتفولیوی خود به آن‌ها اشاره کنید.

همچنین انواع نرم‌افزارهای طراحی و معماری را که به کار کردن با آن‌ها تسلط دارید حتما ذکر کنید.

معمار بودن ترکیبی از شخصیت، دانش و مهارت به دست آمده از طریق آموزش و تجربیات زندگی روزمره است. اگر در اوقات فراغت خود به عکاسی می‌پردازید یا سرگرمی‌های دیگری دارید، بد نیست در پورتفولیوی خود به آن‌ها هم اشاره کنید. به این ترتیب نمایی کلی از شخصیت و علایق خود را نشان خواهید داد.

 

با پک آموزشی ما آنریل انجین رو به صورت حرفه‌ای یاد بگیر و پورتفولیوت رو ارتقا بده 🙂

4. بهترین پروژه‌های خود را انتخاب کنید.

Arch2O 10 tips for creating a good portfolio 06 - 10 نکته برای تنظیم یک پورتفولیوی معماری موفق

ممکن است وسوسه شوید که تمام پروژه‌هایتان را در پورتفولیوی خود بگنجانید: از پروژه‌های سال اول دانشکده معماری گرفته تا آخرین اسکیس‌هایتان که برای یکی از دوستانتان کشیده‌اید. این کار منجر به یک پورتفولیوی گسترده و حجیم می‌شود که برای خواندن آن به زمان بسیار زیادی نیاز است. از طرف دیگر نشانگر ناتوانی شما در ارزیابی درست از خودتان نیز خواهد بود.

برای بررسی تمام پروژه‌های خود مقداری وقت صرف کنید. حداکثر 8 تا 10 پروژه را انتخاب کنید که به بهترین شکل کار و مهارت‌های شما را نشان می‌دهند. اگر به یک پروژه و نتایج آن شک دارید یا فکر می‌کنید که متناسب با کار شرکت مورد نظرتان نیست، آن را کنار بگذارید.

اگر می‌خواهید در پورتفولیوی معماری خود، تکامل ایده‌هایتان در طول سال‌ها را نشان دهید بهتر است بیش از 5 سال به عقب برنگردید و سعی کنید که از بین کارهایتان پروژه‌های منطقی و عاقلانه‌ای انتخاب کنید.

 

5. کمتر بیشتر است !

پورتفولیوی معماری خود را تا حد امکان ساده و مختصر طراحی کنید.

ارائه‌ها و متن‌های طولانی خواننده را خسته و گیج کرده و آن‌ها را از هدف اصلی دور می‌کنند. هدف اصلی شما در تنظیم پورتفولیوی معماری باید «ارائه یک تصویر مختصر و مفید از شخصیت و مهارت‌هایتان در زمانی کوتاه» باشد.

شرکت‌ها معمولا بیشتر از یک دقیقه برای بررسی هر پورتفولیو وقت صرف نمی‌کنند. بنابراین مطمئن شوید که در این زمان می‌توانند به بهترین درک از روش کار و تجربه شما برسند.

سعی کنید متن‌ها را به حداقل برسانید و آن‌ها را با تصاویر مرتبط و باکیفیت همراه کنید. در مورد هر پروژه، ایده کلی را به کمک کانسپت‌های اصلی، مسئله طراحی، روند طراحی و راه حل نهایی ارائه دهید.

هرچه برای درک ایده‌های شما نیاز به مطالعه و خواندن مطالب کمتری داشته باشند، بهتر خواهد بود.

به جای تجزیه و تحلیل کامل تمام مراحل طراحی، زیر تصاویر یادداشت‌های کوتاهی بنویسید. به کمک این یادداشت‌ها قصدتان را از قرار دادن آن‌ تصاویر در پورتفولیو مشخص کنید.

 

6. پروژه‌های گروهی را حتما در پورتفولیوی معماری خود قرار دهید.

Arch2O 10 tips for creating a good portfolio 07 - 10 نکته برای تنظیم یک پورتفولیوی معماری موفق

اگرچه پورتفولیوی معماری ارائه‌ای کاملا شخصی و یک نفره است، اما مهم است نشان دهید که می‌توانید در پروژه‌های گروهی نیز به خوبی کار کنید.

همه ما در پروژه‌هایی مشارکت داشته‌ایم که نیاز به کار گروهی و ایجاد روابط بین رشته‌ای داشته‌اند.

توانایی برقراری ارتباط، انعطاف پذیری و مشارکت گروهی با داشتن یک نقش خاص، مهارت قابل توجهی در دفاتر و شرکت‌های بزرگ به حساب می‌آید.

کاری که باید انجام دهید این است که نام پروژه را در پورتفولیو بنویسید. به اهمیت و ارزش کار همکارانتان اشاره کنید و روی قسمت‌هایی از پروژه که خودتان انجام داده‌اید متمرکز شوید. بخش‌های مربوط به خودتان را بیشتر توضیح دهید.

فرقی نمی‌کند که کار شما فقط تهیه یکی از نقشه‌های فاز دو بوده است یا یافتن راه‌حلی برای یک مسئله عملکردی! در هر صورت بخشی که شما انجام داده‌اید باید به عنوان یک عامل ارزشمند برجسته شود.

 

7. به فونت‌ها و جمله‌بندی‌ها توجه کنید.

Arch2O 10 tips for creating a good portfolio 04 - 10 نکته برای تنظیم یک پورتفولیوی معماری موفق

 

متن‌های پورتفولیو کوتاه و مختصر هستند. دقیقا به همین دلیل اشتباهات املایی و دستوری در پورتفولیو به راحتی قابل تشخیصند.

پیش از ارائه پورتفولیوی معماری خود بهتر است به کمک یک ویرایش‌گر آنلاین از صحیح بودن املا و دستور‌زبان متن‌ها مطمئن شوید.

ممکن است طرح‌ها و ایده‌هایتان عالی و مبتکرانه باشند اما وجود غلط املایی و دستوری باعث غیرحرفه‌ای به نظر رسیدن کارتان خواهد شد.

سعی کنید در استفاده از انواع فونت‌ها زیاده‌روی نکنید. در غیر این‌ صورت پورتفولیوی شما انسجام و نظم لازم را نخواهد داشت. بهتر است با 2 یا 3 نوع فونت کار کنید و اندازه‌ها را برای تاکید بر بخش‌هایی که لازم می‌دانید، تغییر دهید.

تنوع تا جایی خوب است که به وضوح و خوانایی پورتفولیو آسیب نزند.

 

8. از مهارت‌های ترسیمی خود استفاده کنید.

Arch2O 10 tips for creating a good portfolio 03 - 10 نکته برای تنظیم یک پورتفولیوی معماری موفق

استفاده از فناوری و نرم‌افزارها در فرآیند طراحی لازم و ضروری است و در موقعیت‌های شغلی نیز مورد نیاز هستند.

رندرها و مدل‌سازی‌های سه‌بعدی نمایی کلی از نتیجه نهایی و گزینه‌های متنوعی از مواد و سطوح را در اختیار ما قرار می‌دهند. با این حال توانایی برقراری ارتباط از طریق اسکیس‌های سریع هنوز یک ضرورت و نیاز محسوب می‌شود.

بنابراین اگر در اسکیس زدن یا ساختن ماکت مهارت دارید هرگز در قرار دادن آن‌ها در بین نمونه‌ کارهایتان تردید نکنید.

این مهارت‌ها توانایی شما را در درک مفاهیم و ایده‌های اساسی، امکان برقراری ارتباط با همکاران خود بدون آمادگی قبلی و همچنین توانایی حل مسئله شما را به بهترین شکل نشان خواهند داد.

 

9. از فضاهای خالی نترسید.

Arch2O 10 tips for creating a good portfolio 02 - 10 نکته برای تنظیم یک پورتفولیوی معماری موفق

 

چگونگی ارائه کار به اندازه مطالب و محتوای پورتفولیوی معماری اهمیت دارد.

پورتفولیوهای شلوغ با تصاویر، متن و ارائه بیش از حد در هر صفحه معمولا نادیده گرفته می‌شوند.

ترجیح بر این است که تعداد صفحات بیشتر با محتوای کمتر در هر صفحه داشته باشید تا اینکه بخواهید از هر میلی‌متر صفحه خود استفاده کنید و مطالب زیادی را در آن قرار دهید.

از یک پس‌زمینه ساده استفاده کنید. بهتر است از رنگ‌هایی که باعث پرت شدن حواس بیننده می‌شوند استفاده نکنید. سفید یا خاکستری روشن گزینه‌های خوبی هستند.

سعی کنید از یک قالب منسجم که به صورت منطقی تقسیم‌بندی شده است استفاده کنید. به این ترتیب تصاویر شما فضای لازم برای «تنفس» و دیده شدن را خواهند داشت.

پیروی از یک سیستم و هندسه مشخص در سراسر پورتفولیو باعث خواهد شد که نتیجه نهایی معرف خوبی برای شما به عنوان یک معمار باشد.

در طراحی پورتفولیوی معماری خود بهتر است آن را یک ترکیب معمارانه ببینید. مانند هر اثر معماری در پورتفولیو نیز به تناسبات، هندسه و زیبایی توجه کنید.

همواره کیفیت را اولویت قرار دهید، نه کمیت.

 

10. مرتباً پورتفولیوی معماری خود را به‌روز کنید.

پورتفولیوی معماری یک سند پویا است. این سند دائما باید تکامل یابد چرا که معماران با هر پروژه جدید و چالش‌هایی که در زمینه حرفه‌ای خود حل می‌کنند، تکامل می‌یابند.

بهتر است که هر شش ماه یا حداکثر هر یک سال پورتفولیوی معماری خود را به‌روز کنید.

طولانی‌تر شدن این زمان ممکن است باعث شود برخی از اسناد و پروژه‌ها فراموش یا گم شوند.

بنابراین همواره سعی کنید که پروژه‌های خود را منظم نگه‌دارید و برای هر موقعیت شغلی که ممکن است با آن روبرو شوید آماده باشید.

اشتراک گذاری:
برچسب ها: CV معماریبهترین پورتفولیوپورتفولیودانشجوی معماریرزومه معماریمعماری
مطالب زیر را حتما بخوانید
  • مسابقه-معماری
    چطور در یک مسابقه معماری برنده شویم؟

    871 بازدید

  • طراحی-روف-گاردن
    طراحی روف گاردن : نکات مهم و لایه‌های اجرایی بام سبز

    137 بازدید

  • مهارت-سی-جی-آرتیست
    6 مهارت‌ مورد نیاز یک سی جی آرتیست‌ حرفه‌ای

    202 بازدید

  • آثار-رم-کولهاس
    آثار رم کولهاس که هر دانشجوی معماری باید بشناسد

    201 بازدید

  • مسابقات-معماری
    شرکت در مسابقات معماری چه فایده‌ای دارد؟

    171 بازدید

  • کارآموزی-معماری
    کارآموزی معماری چیست؟ و چه مزایایی دارد؟

    234 بازدید

قدیمی تر 10 معمار برجسته که به طراحی صنعتی پرداختند
جدیدتر 5 جایزه معتبر معماری

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

آخرین نوشته ها
  • چطور در یک مسابقه معماری برنده شویم؟
  • طراحی روف گاردن : نکات مهم و لایه‌های اجرایی بام سبز
  • 6 مهارت‌ مورد نیاز یک سی جی آرتیست‌ حرفه‌ای
  • آثار رم کولهاس که هر دانشجوی معماری باید بشناسد
  • شرکت در مسابقات معماری چه فایده‌ای دارد؟
محصولات
  • رندرینگ-داخلی-با-کرونا
    دوره آموزش رندرینگ داخلی با کرونا و تری دی مکس - رایگان
  • آموزش-کرونا-برای-تری-دی-مکس
    دوره جامع آموزش کرونا برای تری دی مکس (همراه با فایل‌های تمرین) - رایگان
  • آموزش-رندرینگ-داخلی-وی-ری
    آموزش رندرینگ داخلی با وی ری ، تری دی مکس و فتوشاپ - رایگان
  • آموزش-رندر-با-کرونا
    آموزش رندر با کرونا و تری دی مکس | ساخت محیط‌های شگفت‌انگیز - رایگان
  • آموزش-رندرینگ-نما
    دوره پیشرفته آموزش رندرینگ نمای خارجی با تری دی مکس و وی-ری - رایگان
درباره‌ی Arcaplus

آرکاپلاس یک وب‌سایت آموزشی و زیرمجموعه‌ی استودیو اِی‌پلاس است.
این مجموعه تشکیل شده از چندین مدرس حرفه‌ای در زمینه‌های مختلف.
شما هم اگر تو کارتون حرفه‌ای هستید و می‌تونید فیلم آموزشی تهیه کنید، با ما تماس بگیرید.

اطلاعات تماس:
  • location_on
    مشهد - حجاب 64 - مجتمع سپید 1
  • phone_android
    091558681320
  • email
    arcaplusir@gmail.com
  • instagram
  • telegram
  • youtube
  • vimeo
دسترسی سریع
  • آرکاپلاس
  • نوشته ها
  • آموزش ها
  • آموزش های رایگان
  • حساب کاربری
  • سبد خرید
  • پرداخت
نماد اعتماد

نماد اعتماد

نماد اعتماد

تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به مجموعه +A می‌باشد.
keyboard_arrow_up
× سوال دارید؟