بهترین مصالح کف سازی محوطه کدامها هستند؟

با شنیدن واژه کفسازی معمولا سرامیک آشپزخانه یا پارکت اتاق نشیمن به ذهنمان میآیند. با این حال کف سازی محوطه بیرونی خانه نیز بخش مهمی از پوشش کف ساختمان است که با مصالح مختلف اجرا میشود. انتخاب مصالح مناسب برای کف سازی محوطه در صورت آشنا نبودن با انواع آن، میتواند گیجکننده و دشوار باشد. اما با شناخت صحیح از مصالح مختلف و مزایا و معایب آنها میتوانید در هر پروژه بهترین انتخاب را داشته باشید.
به همین منظور در مطلب امروز آرکاپلاس قصد داریم مصالح متداول و مناسب کف سازی محوطه را بررسی کنیم. در ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.
نکته مهمی که در انتخاب مصالح فضای بیرونی باید در نظر داشته باشید این است که در هر پروژه باید متناسب با شرایط و خواسته کارفرما تصمیم بگیرید. به عبارت دیگر استفاده از یک یا دو متریال خاص در تمام پروژهها بدون در نظر گرفتن شرایط اقلیمی، نیازهای کارفرما و چگونگی دسترسیها اقدامی غیر اصولی خواهد بود.
بهترین مصالح کف سازی محوطه
همانطور که گفتیم به دلیل شرایط متفاوت هر پروژه و همچنین نیازهای متفاوت کارفرماها، نمیتوان یک نوع متریال خاص را به عنوان بهترین متریال کف سازی محوطه معرفی کرد. با این مقدمه میتوان گفت که ما در مطلب امروز مجموعهای از بهترین و متداولترین مصالح کفسازی محوطه را گردآوری کردهایم. این شما و این 9 متریال محبوب و متداول کفسازی محوطه:
1- آجر
درست است که آجر معمولا در ساخت دیوارها یا برای نماسازی به کار میرود اما در کف سازی محوطه نیز میتوان از این متریال استفاده کرد.
از مزایای آجر میتوان به هزینه پایین، نصب و نگهداری ساده و امکان ایجاد طرحها و الگوهای متنوع مانند حصیری یا گردونه اشاره کرد. از طرفی آجر میتواند حس گرما و خودمانی بودن نیز به فضا اضافه کند.
دشواری شستن و تمیز کردن آجر به دلیل سطح ناصاف از معایب کفسازی با این متریال به شمار میرود.
2- سنگ
پیشتر در مطلبی به انواع سنگ نما و در مطلبی دیگر به چگونگی اجرای آن پرداختهایم. سنگها به دلیل گوناگونی و بافت طبیعیشان علاوه بر نما همواره انتخابهای خوبی برای کف سازی محوطه نیز بودهاند. مقاومت و ماندگاری بالا در کنار ظاهر زیبای سنگ آن را به گزینه ایدهآلی برای کفسازی مبدل کرده است.
سنگ تراورتن، گرانیت و سنگ مرمریت سه نوع از سنگهای پرکاربرد در طراحی محوطهها و فضاهای داخلی لوکس هستند. یکی از معایب سنگ هزینه بالای فرآوری و نصب آن است که ممکن است مانع انتخاب آن به عنوان متریال کف شود.
غیر از سنگهای لوکس، استفاده از سنگریزهها یا قلوهسنگها برای مشخص کردن مسیرها در طراحی محوطه بسیار پرکاربرد هستند.
3- تایلهای بتنی
تایلهای بتنی که با نام کفپوش بتنی نیز شناخته میشوند ظاهری مشابه سنگ دارند، اما به نسبت سنگ ارزانتر و از لحاظ اقتصادی به صرفه هستند. این تایلها مقاومت و دوام خوبی دارند و برای کفسازی تراسها یا مسیرهای پیاده انتخاب خوبی هستند. برای مسیرهای ماشینرو باید از تایلهای بتنی با ضخامت بالا و مقاوم استفاده کنید. از معایب این متریال یکنواختی طرح آن و همچنین احتمال ترک خوردن و لک شدن است.
البته این لکهها را میتوان با آب یا محلولهای مخصوص پاک کرد اما در صورت ترک خوردن باید تایل را تعویض نمود.
4- چوب
اگر به دنبال طراحی و ساخت محوطهای دنج و با حال و هوای سبک روستیک هستید، چوب یکی از بهترین گزینهها است. چوب متریالی است که هیچگاه از مد نمیافتد و خسته کننده نمیشود. ظاهر گرم چوب میتواند محیط بیرونی ساختمان را صمیمیتر کند.
اگر میخواهید از چوب در طراحی محوطه استفاده کنید بهتر است به دنبال تایلهای جدیدتر و مدرنتر مانند چوبپلاست باشید. چوب پلاست ترکیبی از خرده چوب و مواد پلیمری است و مشکلات چوبهای طبیعی را ندارد. این تایلها در برابر حرارت و پوسیدگی مقاومت بالایی دارند و جذب آب آنها نیز نزدیک به صفر است. البته قیمت نسبتا بالای این تایلها میتواند استفاده از آنها را محدود کند.
5- کفپوش لاستیکی
کفپوشهای لاستیکی برای کف سازی محوطه بازی بچهها و همچنین زمینهای ورزش و دور استخرها گزینه بسیار مناسبی هستند. این متریال در برابر ضربه مقاوم است و به دلیل تنوع رنگی میتوانند طراحی محوطه را از یکنواختی خارج کند. کفپوشهای لاستیکی معمولا به شکل پازل در هم چفت میشوند و نصب بسیار سادهای دارند. مقاومت پایین در برابر حریق و دوام کم از جمله معایب این کفپوشها هستند.
6- موزاییک
موزاییک از ماسه، پودر سنگ، سیمان، آب و سنگدانه تشکیل شده است. در واقع میتوان گفت که موزاییکها نوعی کفپوش بتنی فشرده هستند. این فشردگی در موزاییک توسط دستگاههای مخصوص ایجاد میشود.
موزاییکها معمولا از دو لایه تشکیل شدهاند که لایه بالایی، رویه یا لایه رنگی است. تنوع رنگی بالا، نگهداری ساده و ماندگاری خوب از مزایای این متریال هستند. از معایب آن میتوان لغزندگی در صورت مرطوب شدن را نام برد.
7- سرامیک
سرامیکها ترکیبی از خاک رس، ماسه و فلدسپات (فلدسپار) هستند. این متریال معمولا برای کف سازی داخل ساختمان به کار میرود اما نوع پرسلان آن برای کف سازی محوطه نیز مناسب است.
پرسلان نوعی سرامیک است که در برابر فشار، سرما، گرما و رطوبت مقاومت بالایی دارند. ظاهر زیبای سرامیک پرسلان در کنار قیمت و دوام مناسب، آن را به یکی از مصالح محبوب کف سازی محوطه تبدیل کرده است.
از معایب سرامیک میتوان به شکنندگی، لغزندگی در تماس با رطوبت و وزن بالای آن اشاره کرد.
8- چمن مصنوعی
چمن مصنوعی به دو صورت رولی و تایلهای با ابعاد کوچک عرضه میشود. تایلهای چمن مصنوعی که به نسبت جدیدتر هستند به یکی از گزینههای محبوب کف سازی محوطه تبدیل شدهاند. این تایلها را میتوان با متریالهای دیگر به راحتی ترکیب کرد. همچنین استفاده از این تایلها برای خانهها یا آپارتمانهایی که تراسهای کوچکی دارند بسیار مناسب و کاربردی است.
از مزایای چمن مصنوعی میتوان به سبز بودن همیشگی، نصب ساده و عدم نیاز به مراقبت و نگهداری اشاره کرد. یکی از معایب چمن مصنوعی، هزینه اولیه بالا در مقایسه با چمن طبیعی است. عیب دیگر این متریال، مصنوعی بودن آن است که برای برخی افراد ناخوشایند و نامطلوب است. بنابراین بهتر است پیش از شروع طراحی محوطه حتما از علایق و خواستههای کارفرمای پروژه مطلع شوید.
9- آسفالت
آسفالت یکی از ارزانترین مصالح برای کف سازی محوطه است. اجرای آسفالت ساده است و در نهایت سطح مقاومی نیز حاصل میشود. به دلیل مقاومت بالای آن، متریال مناسبی برای مسیرهای ماشینرو است. عیب بزرگ این متریال که از مشتقات نفت است، عدم جذابیت ظاهری آن است. بهتر است در طراحی محوطه از آسفالت به صورت محدود و در ترکیب با متریالهای دیگر استفاده کرد.
این مطلب برایتان مفید بود؟ دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
چطور در یک مسابقه معماری برنده شویم؟
853 بازدید
-
طراحی روف گاردن : نکات مهم و لایههای اجرایی بام سبز
137 بازدید
-
6 مهارت مورد نیاز یک سی جی آرتیست حرفهای
201 بازدید
-
آثار رم کولهاس که هر دانشجوی معماری باید بشناسد
200 بازدید
-
شرکت در مسابقات معماری چه فایدهای دارد؟
170 بازدید
-
کارآموزی معماری چیست؟ و چه مزایایی دارد؟
233 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید