شرکت در مسابقات معماری چه فایدهای دارد؟

دههها است که مسابقات معماری نقش مهمی در نمایش ابتکارات و تولید ایدههای جدید ایفا میکنند. در این مسابقات بهترین ایدهها برای یک پروژه به خصوص گردآوری شده و به کارفرمایان امکان انتخاب بهترین طرح را میدهد. اما شرکت در مسابقات چه فایدهای برای معماران دارد؟
در مطلب امروز آرکاپلاس قصد داریم دلایل مختلف شرکت کردن معماران در مسابقات معماری را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
1- رشد و توسعه خلاقیت
اولین علتی که برای شرکت در مسابقات معماری میتوان مورد توجه قرار داد امکان رشد و توسعه خلاقیت معماران است. فارغ از اینکه دانشجوی معماری باشید یا یک معمار باتجربه شرکت در هر مسابقه معماری میتواند فرصتی برای تمرین معماری بیشتر باشد. از طرفی مسابقات زمینه استفاده از ابزارها و کانسپتهای جدید را نیز به وجود میآورند.
در پروژههای ساختمانی معمولا به دلیل محدودیت بودجه، زمان و عدم تمایل کارفرما، عرصه برای ایدههای خلاقانه و متفاوت چندان باز نیست، اما در مسابقات معماری این فرصت برای معماران به وجود میآید که ایدههای بلندپروازانه و منحصر به فرد خود را ارائه کنند.
بنابراین میتوان گفت که حتی اگر در مسابقات معماری هیچ رتبهای به دست نیاورید باز هم نمیتوان شرکت کردن در آنها را بیفایده دانست. هر مسابقه با چالشهای جدیدی که با خود به همراه دارد، تجربه جدیدی در حل کردن مسائل معماری برای شما خواهد بود.
2- دیده و شناخته شدن در جامعه معماری
یکی دیگر از مزایای شرکت در مسابقات معماری امکان شناخته شدن در جامعه معماران است. حتی اگر در مسابقه رتبه دوم یا سوم را کسب کنید، باز هم توجهات زیادی به شرکت شما جلب خواهد شد. از طرفی شما نیز میتوانید با معماران و شرکتهای مختلف آشنا شوید. به این ترتیب امکان توسعه و گسترش همکاریهای خود را در مقیاسهای مختلف خواهید داشت.
3- پربارتر کردن پورتفولیو
پورتفولیوی معماری با انجام پروژههای جدید، مدام باید بهروز شود. در واقع پورتفولیو معرف زندگی حرفهای هر معمار است و باید همراه با او رشد یابد.
شرکت در مسابقات معماری این شانس را به معماران میدهد که بر روی یک موضوع مشخص تمرکز کنند و مهارتهای خود را در طراحی نشان دهند.
این ایدهها و طرحها پورتفولیوی معماران را پربارتر و متنوعتر خواهند کرد. در نتیجه امکان همکاری با شرکتهای بزرگ معماری و یا مراجعه کارفرمایان متعدد بالاتر خواهد رفت.
این مورد به ویژه برای معماران تازهکار که قصد دارند پورتفولیوی خود را توسعه دهند میتواند بسیار مفید باشد.
4- تمرین کار گروهی در مسابقات معماری
توانایی کار کردن در غالب یک گروه در پروژههای معماری اهمیت بسیار بالایی دارد. بسیاری از معماران ترجیح میدهند در قالب یک گروه در مسابقات شرکت کنند. در این صورت فرصتی برای تمرین کار گروهی و حل چالشهای مختلف آن به وجود خواهد آمد. این تمرین میتواند در توسعه مهارتها، توانایی کار گروهی و موفقیت آینده شغلی موثر باشد.
5- ایجاد انگیزه بیشتر برای ارائه ایدههای منحصر به فرد
دانستن این نکته که افراد دیگری نیز در یک مسابقه و برای جایزه آن در حال تلاش هستند، انگیزه معماران را برای کار بیشتر میکند. در واقع مسابقات به دلیل رقابتی بودن باعث میشوند که افراد بهترین ایدهها و بالاترین کیفیت کار خود را ارائه کنند. این کیفیت و پتانسیل ایدهپردازی ممکن است در شرایط عادی و غیررقابتی هرگز کشف و شناخته نشود.
در نتیجه مسابقات معماری زمینهای برای کشف استعدادهای جدید و شکوفا شدن پتانسیل معماران نیز هستند.
6- شانس برگزیده و اجرایی شدن پروژهها
مسابقات معماری زمینه اجرایی شدن پروژهها و ایدهها را به وجود میآورند. در داوری مسابقات معماری معمولا، نام و مشخصات معماران نوشته نمیشود و تنها بر اساس طرح و ایده قضاوت انجام خواهد شد. به همین علت فرصت برابری برای رقابت به وجود خواهد آمد. به عبارت دیگر، معماران جوان به اندازه معماران حرفهای امکان برنده شدن خواهند داشت. در صورت برنده شدن در مسابقات نیز فرصتی برای همکاری با گروههای اجرایی و تبدیل ایدههایتان به واقعیت را خواهید داشت.
در مجموع میتوان گفت که شرکت در مسابقات مزایای متعددی برای معماران دارد. از جمله این مزایا میتوان به امکان شناخته شدن در مجامع معماری در مقیاس کشوری یا بینالمللی، پربارتر کردن پورتفولیو و همچنین رشد و توسعه خلاقیت با تمرینهای معماری اشاره کرد. بنابراین تفاوتی ندارد که یک دانشجوی معماری باشید یا یک معمار شناخته شده، در هر صورت اختصاص دادن زمانی به شرکت در مسابقات میتواند به پیشرفت شغلی شما کمک کند. برای این کار ابتدا باید فراخوان مسابقات معماری را به طور مداوم بررسی نمایید و مسابقات مناسب خود را بیابید. سپس برای شرکت در آن مسابقات برنامهریزی کرده و ایدهپردازی و طراحی را آغاز کنید.
شرکت در مسابقات معماری علاوه بر ایده و طرحهای فکر شده و متفاوت، به ارائهای حرفهای نیز نیاز دارد. ما در مجموعه آرکاپلاس تلاش کردهایم با تهیه و انتشار دورههای آموزشی متنوع از جمله تریدیمکس و آنریل انجین در این راه در کنار معماران و دانشجویان معماری باشیم. با مراجعه به صفحه مخصوص هر کدام از این نرم افزارها میتوانید یادگیری دوره مورد نظر خود را همراه با مدرسان باتجربه آرکاپلاس آغاز نمایید.
به نظر شما شرکت در مسابقات معماری چه مزایای دیگری برای معماران خواهد داشت؟ دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
چطور در یک مسابقه معماری برنده شویم؟
871 بازدید
-
طراحی روف گاردن : نکات مهم و لایههای اجرایی بام سبز
137 بازدید
-
6 مهارت مورد نیاز یک سی جی آرتیست حرفهای
202 بازدید
-
آثار رم کولهاس که هر دانشجوی معماری باید بشناسد
201 بازدید
-
کارآموزی معماری چیست؟ و چه مزایایی دارد؟
234 بازدید
-
رندر و مدلسازی معماری چه نقشی در بازاریابی صنعت ساختمان ایفا میکنند؟
172 بازدید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام
برای شرکت در مسابقه معماری، طراحی به صورت دستی می خواهند یا با اتو کد ضمنا به ترتیب پلان معماری مبله شده می خواهند برش طولی و عرضی می خواهند از نماهای مختلف و… لطفا راهنمایی فرمایید پاسخ در ایمل بنده ارسال گردد. با سپاس
باسلام .
شرایط شرکت در مسابقات متفاوت هست اما اکثر طرح ها در مسابقات امروزه به صورت نرم افزاری ارائه می شوند. ترتیب و تعداد نقشه ها در مدارک تحویلی هم بسته به نوع مسابقه متفاوت هست. اگر در شرایط مسابقه عنوان شده باشد می بایست رعایت شود، در غیر این صورت می توانید از ترتیب زیر استفاده کنید. ابتدا روند طراحی و ایده های خود را عنوان کنید به همراه یک طرح سه بعدی یا دستی که نشانگر طرح شما باشد. در صفحات بعد پلانها و نماهها را قرار دهید . و در صفحه آخر برشها را ارائه نمایید. در صورتی که در برش و نما ایده ی خاصی را نشان داده اید می توانید آنرا به صورت بزرگنمایی در قسمتی از مدارک نشان دهید.
همچنین پاسخ برایتان ایمیل گردید.
موفق باشید