بهترین نرم افزارهای مدلسازی سه بعدی برای معماران

معماران برای انتقال ایدههای خود به کارفرمایان، تیم اجرایی و همچنین همکارانشان در تیم طراحی از مهارتهای ترسیمی خود بهره میبرند. مهارتهای ترسیم سه بعدی در طول سالها تکامل یافته و امروزه به کمک نرمافزارهای مدلسازی سه بعدی بسیار سادهتر شدهاند. در واقع استفاده از برنامههای مدلسازی به بخش جداییناپذیر معماری در سالهای اخیر تبدیل شدهاند. اهمیت مدلسازی سه بعدی در معماری به حدی است که برخی از معماران به صورت تخصصی بر یک یا چند نرمافزار مسلط میشوند. معماران به کمک این نرمافزارها میتوانند ایدهها و طرحهای خود را به بهترین شکل نشان دهند.
در مطلب امروز آرکاپلاس بهترین نرمافزارهای مدلسازی سه بعدی را که در طراحی و مدلسازی معماری به کار میروند به شما معرفی میکنیم. برای آشنایی بیشتر با این برنامهها در ادامه مطلب ما را همراهی کنید.
1- رویت (Revit)
رویت یک نرمافزار تقریبا کامل و چند منظوره است. این برنامه هم برای ترسیمات دو بعدی (پلانها، نماها و مقاطع) و هم مدلسازی سه بعدی به کار میرود.
رویت حتی امکان رندرگیری درون برنامه را نیز فراهم میکند. در این برنامه به جای ترسیم خطوط و منحنیها با دیوارها، ستونها، سقف و تیرها و سایر عناصر ساختمان سر و کار داریم.
بسیاری رویت را با اتوکد مقایسه میکنند. بد نیست بدانید که این نرمافزار فایلهای با فرمت DWG را نیز پشتیبانی میکند. به این ترتیب میتوانید پلان یا مدارک دو بعدی اتوکد را وارد رویت کرده و مدل سه بعدی را به راحتی بسازید. یکی از مزایای رویت این است که با ایجاد هر تغییر در پلان یا نما یا مقطع این تغییر به صورت خودکار در تمام مدارک اعمال میشود. به این ترتیب به میزان زیادی در زمان صرفهجویی میگردد.
2- تری دی مکس (3DS MAX)
درست است که اخیرا نرمافزارهای مدلسازی سه بعدی بسیاری به وجود آمدهاند اما تری دی مکس همچنان یکی از بهترینها در زمینه مدلسازی سه بعدی معماری به حساب میآید.
این نرمافزار حرفهای امکان مدلسازی با جزییات بالا را در پروژههای معماری فراهم میکند. تری دی مکس غیر از شرکتهای معماری، در استودیوهای بازیسازی، تبلیغات و به طور کلی در صنایعی که از مدلسازی و رندر سه بعدی استفاده میکنند نیز طرفداران پرشماری دارد.
یکی دیگر از مزایای تری دی مکس امکان استفاده از موتورهای رندرگیری مختلف مانند ویری، لومیون و کرونا است. به کمک این موتورهای رندرگیری میتوان از مدلهای سه بعدی ساخته شده در تری دی مکس رندرهای رئال تهیه کرد که در پروژههای معماری امروز بسیار اهمیت دارند.
مجموعه آرکاپلاس به علت نیاز معماران جوان و دانشجویان معماری به یادگیری این نرمافزار، پک ویژه آموزش تری دی مکس را تهیه کرده و در اختیار علاقهمندان قرار داده است. با دانلود آموزشهای ما میتوانید در مدت زمانی کوتاه تری دی مکس را به صورت حرفهای بیاموزید.
3- اسکچاپ (SketchUp)
یکی از سادهترین و محبوبترین نرمافزارهای مدلسازی سه بعدی اسکچاپ است. شرکت گوگل در سال 2006 میلادی این نرمافزار را خریداری کرد و از آن زمان قابلیتهای بسیاری به این برنامه افزوده شده است. بسیاری از معماران از اسکچاپ برای خلق کانسپت پروژههایشان بهره میبرند.
رابط کاربری ساده و کاربردی و کمحجم بودن اسکچاپ از ویژگیهای مثبت این برنامه به شمار میروند.
4- اتوکد (Autodesk CAD)
اتوکد یکی از قدیمیترین برنامههای معماری چه در تهیه مدارک دو بعدی و چه مدلسازی سه بعدی است. امروزه با پیشرفت و توسعه نرمافزارهای مختلف مدلسازی سه بعدی استفاده از کد سه بعدی چندان پرطرفدار نیست. همانطور که گفته شد رویت با پشتیبانی از فایلهای اتوکد، امکان ایجاد مدلهای سه بعدی را در کمترین زمان فراهم میکند. به همین دلیل رویت بر کد سه بعدی ارجحیت یافته است. اتوکد به دلیل یادگیری ساده و داشتن میانبرهای متعدد همچنان یکی از محبوبترین برنامهها برای تهیه نقشههای دوبعدی است.
5- راینو (Rhino)
نرمافزار راینو نیز مانند رویت توسط شرکت اتودسک و بر اساس اتوکد طراحی شده است. علت محبوبیت این برنامه امکان ایجاد فرمهای سیال و ارگانیک است. به همین دلیل راینو در سالهای اخیر هم در معماری و هم در طراحی محصول بسیار پرطرفدار شده است. قابلیت راینو برای ساخت فرمهای منحنی آن را به ابزاری برتر در این زمینه تبدیل کرده است که کمتر نرمافزاری توان رقابت با آن را دارد. بد نیست بدانید که بسیاری از پروژهها و طرحهای زاها حدید و سانتیاگو کالاتراوا توسط همین نرمافزار مدلسازی شدهاند.
پلاگین محبوب گرسهاپر در نرمافزار راینو نیز برای طراحی و مدلسازی طرحهای پارامتریک به کار میرود.
6- آرشیکد (ArchiCAD)
آرشیکد توسط شرکت گرافیسافت طراحی شده و توسعه یافته است. آرشیکد مشابه رویت امکان تهیه نقشههای دوبعدی و مدلسازی سه بعدی را برای معماران فراهم میکند.
امکان کار بر روی مدارک دو بعدی و سه بعدی به صورت همزمان یکی از مزایای این نرمافزار در مقایسه با اتوکد و اسکچاپ است. آرشیکد نیز مانند رویت امکان رندرگیری درون نرمافزار را دارد. از معایب این برنامه باید به نیاز به سیستمهای بسیار قوی و یادگیری نسبتا دشوار آن اشاره کرد.
7- بلندر (Blender)
بلندر یک نرمافزار اوپن سورس (Open Source) است. اوپن سورس بودن به این معنی است که بلندر امکان دسترسی به کُدهای برنامه را میدهد. در نتیجه میتوان این برنامه را شخصیسازی کرد و قابلیتهای مختلفی به آن افزود. البته این کار نیازمند تسلط نسبی به کدنویسی است. بلندر برای مدلسازی سه بعدی در رشتههای مختلف از جمله معماری، انیمیشنسازی و تبلیغات به کار میرود.
وجود موتور رندرگیری درون نرمافزار امکان گرفتن رندر از مدلهای سه بعدی را نیز فراهم میکند. یادگیری بلندر دشوار و زمانبر است و این موضوع یکی از معایب این برنامه به حساب میآید. از طرفی بلندر به صورت خاص برای پروژههای معماری طراحی نشده است. شاید این دو مسئله باعث شدهاند که شرکتهای معماری تمایل چندانی به استفاده از آن نداشته باشند. بنابراین اگر قصد دارید در رشته معماری وارد بازار کار شوید بهتر است زمان خود را به یادگیری نرمافزارهای مدلسازی سه بعدی متداول و کاربردیتر مانند تری دی مکس یا رویت اختصاص دهید.
در پایان باید اشاره کرد آنچه که در رابطه با نرمافزارهای مناسب برای انجام پروژههای معماری مهم است تشخیص و انتخاب بهترین نرمافزار برای هر پروژه و حتی در هر مرحله از پروژههای معماری است. به عنوان مثال میتوان در مراحل اولیه ایدهپردازی از اسکچاپ استفاده کرد و مراحل بعدی مدلسازی را با تری دی مکس تکمیل کرد. بنابراین میتوان گفت که تسلط بر چند نرمافزار مختلف از مهارتهای مورد نیاز معماران موفق امروز محسوب میشود.
شما کار با کدام نرمافزار مدلسازی سه بعدی را ترجیح میدهید؟
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
چطور در یک مسابقه معماری برنده شویم؟
855 بازدید
-
طراحی روف گاردن : نکات مهم و لایههای اجرایی بام سبز
137 بازدید
-
6 مهارت مورد نیاز یک سی جی آرتیست حرفهای
201 بازدید
-
آثار رم کولهاس که هر دانشجوی معماری باید بشناسد
200 بازدید
-
شرکت در مسابقات معماری چه فایدهای دارد؟
170 بازدید
-
کارآموزی معماری چیست؟ و چه مزایایی دارد؟
233 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید