5 روش استفاده از شیشه در طراحی نما

استفاده از شیشه در طراحی نما در بازشوها از سالها پیش رایج بوده است. در واقع شیشه در ترکیب با متریالهای دیگر همواره مورد استفاده قرار میگرفته است. اما امروزه نماهای تمام شیشه جز جذابترین و شاخصترین نماهای ساختمانی هستند. با توجه به روشهای گوناگون استفاده از شیشه در طراحی نما ممکن است انتخاب صحیح از بین آنها ساده نباشد. مهندسان و معماران باید با توجه به ویژگیهای هر بنا بهترین نوع نمای شیشهای را برای هر پروژه انتخاب کنند.
به عبارت دیگر روشهای گوناگونی برای اجرای نماهای تمام شیشهای وجود دارد. با توجه به اینکه هر پروژه به لحاظ اقلیم، نیازهای کارفرما و کاربری متفاوت از پروژههای دیگر است باید با شناخت درست از انواع روشهای اجرای شیشه مناسبترین نوع آن را در هر پروژه ساختمانی انتخاب کرد.
در مطلب امروز آرکاپلاس قصد داریم انواع روشهایی را که از شیشه در طراحی نما استفاده میشود بررسی کنیم. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
نمای کرتنوال
نمای کرتنوال یک سیستم خودایستا است که مانند یک پرده بر روی سازه قرار میگیرد. در واقع نمای کرتنوال را میتوان سازهای مجزا به حساب آورد که وزن شیشههای نما را تحمل میکند. این نوع نما از ترکیب شیشه و پروفیلهای آلومینیومی تشکیل شده است.
به نمای کرتنوال نمای لامل نیز گفته میشود. لامل همان سازه آلومینیومی است که شیشهها بر روی آن قرار میگیرند. در نمای کرتینوال پروفیلهای آلومینیومی به دو صورت افقی و عمودی نصب میشوند. به لاملهای عمودی مولیون و به لاملهای افقی ترنسم گفته میشود.

نکته جالب توجه راجع به سازه لامل این است که امکان نصب متریالهای دیگر مانند ورقهای فلزی یا کامپوزیت نیز بر روی این سازه وجود دارد. بنابراین میتوان نمای کرتن وال را به صورت ترکیبی از شیشه و فلز یا متریالهای دیگر طراحی و اجرا کرد.
در این نما میتوان از انواع شیشه دوجداره با ضخامتهای مختلف استفاده کرد.
نماهای شیشهای فریملس
نمای شیشهای فریملس در واقع یک نوع نمای کرتنوال است که در آن پروفیلهای آلومینیومی دیده نمیشوند. در اجرای این نما پروفیلهای آلومینیومی قاببندی شده و پشت نما قرار میگیرند و درز بین شیشهها به جای درپوش فلزی با نوعی چسب پر میشود. به این ترتیب سطحی یکپارچه در نما به دست میآید. به دلیل دیده نشدن فریمها این نما در ساختمانهای با نمای تمام شیشه محبوبیت بسیاری یافته است.
از مزایای نمای فریملس میتوان به وزن کم، هزینه اندک و سهولت نصب اشاره کرد.
نمای شیشهای اسپایدر
این نوع نمای شیشهای از ترکیب شیشه و قطعات عنکبوتی شکل از جنس فولاد ضد زنگ تشکیل شده است. در نمای شیشهای اسپایدر پروفیلهای افقی و عمودی (مانند نمای کرتنوال) دیده نمیشوند. در این نوع نما اتصال شیشهها به صورت نقطهای انجام میشود. نمای اسپایدر در ساختمانهای اداری و تجاری بسیار استفاده میشود.
از مزایای این نوع نما میتوان به وزن کم، مقاومت بالا در مقابل باد و زلزله و نبود پروفیلهای عمودی و افقی اشاره کرد.
نمای دو پوسته
قبلا در مطلب روشهای جدید و مبتکرانه در طراحی نما درباره نمای دو پوسته توضیحات مفصلی ارائه شده است. به طور خلاصه این نماها از دو لایه تشکیل شدهاند که معمولا هر دو لایه از جنس شیشه یا ترکیبی از شیشه و فلز هستند و در میان این دو لایه یک لایه هوا جریان دارد. به این ترتیب این لایه هوا به عنوان عایق در برابر تابش آفتاب و باد و سر و صدا عمل میکند.
استفاده از پنلهای شیشهای در بالکن
یکی دیگر از انواع کاربرد شیشه در طراحی نما، استفاده از آن به عنوان پنلهای شیشهای در طراحی بالکن است.
این پنلها جلوی بالکنها نصب میشوند و ترکیبی از شیشه و فلز هستند. در نردههای شیشهای برای ایمنی بالا از شیشه سکوریت استفاده میکنند.
شیشه سکوریت شیشهای است که طی یک فرآیند حرارتی ساخته میشود؛ به این صورت که شیشه معمولی را با دمای بالا در کورههای پیشرفته گرما میدهند سپس بلافاصله دمای آن را کاهش میدهند به این ترتیب دمای جداره بیرونی شیشه کم شده ولی بخش داخلی آن هنوز گرم است. این اختلاف دما باعث تبدیل شیشه معمولی به شیشه سکوریت میشود که امنیت و استحکام بیشتری دارد.
در ادامه مطلب به برخی از مزایا و معایب استفاده از شیشه در طراحی نما میپردازیم.
مزایای استفاده از شیشه در طراحی نما
نماهای شیشهای جدید معمولا به صورت چند جداره ساخته میشوند به همین دلیل عایق مناسبی در برابر سر و صدا و سرما و گرما هستند. برخی از انواع پیشرفته شیشه میتوانند از ورود اشعه ماورا بنفش نیز جلوگیری کنند.
سرعت اجرای بالا یکی دیگر از مزایای نماهای شیشهای است. علاوه بر این نماهای تمام شیشه میتوانند دید گستردهای به بیرون برای کاربران داخل بنا به وجود بیاورند.
معایب استفاده از شیشه در طراحی نما
از معایب نماهای شیشهای میتوان به امکان بالا رفتن دمای داخل بنا در فصول گرم سال اشاره کرد. البته استفاده از نماهای دو پوسته راه حلی برای این مورد است. یکی دیگر از معایب نماهای شیشهای دشوار بودن تمیز کردن سطح آنها است. این نماها به سادگی با قطرات آب یا گرد و خاک کثیف میشوند و جذابیت ظاهری آنها کاهش مییابد. البته برای این مورد نیز راهحلی وجود دارد، امروزه شرکتهایی خدمات شستشوی نماهای شیشهای را انجام میدهند و میتوان از خدمات آنها هر چند ماه یکبار استفاده کرد.
در پایان باید یادآور شد که یکی از نکات مهم در استفاده از انواع شیشه در طراحی نما توجه به ایمنی آن است. نماهای شیشهای باید به گونهای طراحی و اجرا شوند که حداکثر ایمنی را داشته باشند. برای تامین حداکثر ایمنی علاوه بر اجرای صحیح، باید از شیشههای با کیفیت بالا در طراحی نما استفاده کرد.
شما کدام نوع نمای شیشهای را بیشتر میپسندید؟ دیدگاه خود را با ما اشتراک بگذارید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
چطور در یک مسابقه معماری برنده شویم؟
871 بازدید
-
طراحی روف گاردن : نکات مهم و لایههای اجرایی بام سبز
137 بازدید
-
6 مهارت مورد نیاز یک سی جی آرتیست حرفهای
202 بازدید
-
آثار رم کولهاس که هر دانشجوی معماری باید بشناسد
201 بازدید
-
شرکت در مسابقات معماری چه فایدهای دارد؟
171 بازدید
-
کارآموزی معماری چیست؟ و چه مزایایی دارد؟
234 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید