7 اصل طراحی دکوراسیون به سبک اسکاندیناوی

طراحی دکوراسیون به سبک اسکاندیناوی با ویژگیهایی مانند مینیمالیسم، سادگی و عملکردگرایی شناخته میشود. این سبک در نیمههای قرن بیستم در کشورهای منطقه اسکاندیناوی شکل گرفت. اگرچه سبک اسکاندیناوی در دهه ۱۹۵۰ میلادی به وجود آمد اما همچنان از سبکهای محبوب و پرطرفدار در طراحی داخلی است. این سبک یکی از ترندهای طراحی داخلی سال 2021 نیز هست.
اگر طرفدار سادگی و خوانایی در طراحی داخلی هستید و در عین حال به عملکردی بودن فضاها توجه دارید دکوراسیون سبک اسکاندیناوی همه اینها را یکجا دارد.
اگر تمایل دارید که بیشتر و دقیقتر با اصول طراحی دکوراسیون به سبک اسکاندیناوی آشنا شوید مطلب امروز آرکاپلاس را از دست ندهید. در مطلب امروز با اصول و ویژگیهای اصلی این سبک آشنا خواهید شد و تصاویری از فضاهای داخلی طراحی شده به سبک اسکاندیناوی را مشاهده خواهید نمود که میتوانید برای ایده گرفتن از آنها استفاده کنید.
اصول طراحی دکوراسیون به سبک اسکاندیناوی
در فضاهای داخلی که به سبک اسکاندیناوی طراحی شدهاند چند ویژگی و اصل مشترک وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
1- نور طبیعی
از آنجایی که طول روز در کشورهای منطقه اسکاندیناوی در چند ماه از سال بسیار کوتاه است و زمستانهای سردی نیز دارند، بهره بردن از نور طبیعی اهمیت ویژهای در طراحی منازل این منطقه دارد. به این ترتیب استفاده از پنجرههای بزرگ که ورود نور طبیعی را امکانپذیر میکنند یکی از مشخصههای این سبک طراحی داخلی است. این استفاده حداکثری از نور طبیعی روز با استفاده از نورپردازی چند لایه در شب تکمیل میشود. منظور از نور پردازی چند لایه به کارگیری چندین منبع نور در یک فضا است به عنوان مثال در یک اتاق میتوانید علاوه بر منبع نور مرکزی از آباژورهای رومیزی یا پایهدار و چراغهای دیواری استفاده کنید.
توجه داشته باشید که آباژورها و لوسترهایی که در این سبک استفاده میکنید باید ساده و کاربردی باشند. به این ترتیب لوازم روشنایی نیز با سایر مبلمان موجود در آن فضا هماهنگی خواهند داشت.
2- استفاده از رنگهای خنثی
یکی دیگر از اصول مهم در طراحی فضاهای داخلی به سبک اسکاندیناوی انتخاب یک پالت رنگی مناسب است.
پالتهای رنگی محبوب و متداول در دکوراسیون سبک اسکاندیناوی معمولا از رنگهای خنثی تشکیل شدهاند. رنگهایی مانند سفید، سیاه، خاکستری، کرم و قهوهای در این سبک با یکدیگر ترکیب شده و فضایی آرامشبخش به ارمغان میآورند. برخی از طراحان داخلی رنگهایی مانند سبز یا صورتی ملایم را نیز به صورت محدود، به این پالتهای خنثی وارد کرده و به این صورت از یکنواخت شدن فضا جلوگیری میکنند.

3- ترکیب بافتهای طبیعی مختلف
علاوه بر سادگی و مینیمالیسم، متریالها و بافتهای طبیعی نیز از عناصر سبک اسکاندیناوی هستند. ترکیب بافتهای مختلف طبیعی مانند یک مبل راحت، یک پتوی گرم، قالیچهای زیبا و چند کوسن در کنار یکدیگر علاوه بر ایجاد فضایی دنج و خودمانی، به لحاظ بصری نیز جذابیت فضا را افزایش میدهند.
همانطور که گفته شد استفاده از متریالهای طبیعی جایگاه خاصی در این سبک از طراحی داخلی دارند. به طوری که استفاده از چوب و به خصوص چوبهای روشن، به عنوان پوشش کف یکی از ویژگیهای اصلی سبک اسکاندیناوی است. چوب در این سبک عموما در پوشش کف به کار میرود. البته استفاده از چوب در ساخت کابینت، قفسههای دیواری یا تزیینات و مبلمان نیز در سبک اسکاندیناوی بسیار متداول است.

4- شومینههای اتاق نشیمن
خانههای منطقه اسکاندیناوی به داشتن شومینههایی در اتاقهای نشیمن مشهور هستند. در بیشتر مواقع مبلمان اتاق نشیمن نیز مطابق با محل قرارگیری شومینه چیدمان میشود. معمولا صندلیهای کوچک نزدیکتر به شومینه و مبلهای بزرگ در میانه اتاق و با کمی فاصله از شومینه قرار میگیرند.
5- استفاده از گل و گیاه
به طور کلی عناصر طبیعی در فضاهای داخلی سبک اسکاندیناوی به وفور دیده میشود. غیر از بافتها و متریالهای طبیعی، قرار دادن گلها و گیاهان تازه نیز یکی از اصول سبک دکوراسیون اسکاندیناوی است. پس اگر قصد دارید فضایی به سبک اسکاندیناوی طراحی کنید حتما خرید چند گیاه آپارتمانی را در فهرستتان یادداشت کنید.
6- مبلمان در دکوراسیون سبک اسکاندیناوی
لوازم منزل و مبلمانی که در سبک اسکاندیناوی به کار میروند معمولا از متریالهای طبیعی و اشکال و احجام پایه هندسی ساخته شدهاند. سادگی و خوانایی خطوط در کنار کیفیت بالا دو ویژگی اصلی مبلمان سبک اسکاندیناوی هستند. استفاده از الگوها و موتیفهای مینیمال و خاص نیز در طراحی لوازم و مبلمانهای این سبک دیده میشوند.
7-استفاده از تابلوهای مینیمال
سادگی و مینیمالیسم اصلی است که در تزیینات سبک اسکاندیناوی نیز رعایت میشود. اختصاص دادن دیواری به تابلوهای نقاشی و عکاسی مینیمال شیوهای برای تکمیل طراحی دکوراسیون اسکاندیناوی است. با این کار نه تنها هماهنگی سبکی رعایت شده بلکه مقداری طرح و رنگ نیز به فضا افزوده شده است.
اگر به آشنایی با انواع سبکهای طراحی داخلی و دکوراسیون علاقه دارید با پک آموزش طراحی داخلی ما میتوانید سبکهای اصلی این حرفه هنری را عمیقتر بشناسید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
چطور در یک مسابقه معماری برنده شویم؟
870 بازدید
-
طراحی روف گاردن : نکات مهم و لایههای اجرایی بام سبز
137 بازدید
-
6 مهارت مورد نیاز یک سی جی آرتیست حرفهای
201 بازدید
-
آثار رم کولهاس که هر دانشجوی معماری باید بشناسد
201 بازدید
-
شرکت در مسابقات معماری چه فایدهای دارد؟
170 بازدید
-
کارآموزی معماری چیست؟ و چه مزایایی دارد؟
234 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید