انواع سنگ نما را بهتر بشناسید

انواع سنگ به دلیل دسترسی، آمادهسازی و نگهداری نسبتا ساده و همچنین مقاومت و دوام بالا از زمانهای دور همواره در ساختمانسازی مورد استفاده قرار گرفتهاند. امروزه نیز انواع سنگ نما از پرکاربردترین مصالح ساختمانی به شمار میروند. سنگها هم در نمای خارجی و هم در نمای داخلی ساختمانها به کار میروند.
در مطلب امروز آرکاپلاس قصد داریم انواع سنگ نما را بهتر بشناسیم و با ویژگیهای این متریال محبوب بیشتر آشنا شویم. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
از ویژگیهای مهمی که هر سنگ نما باید داشته باشد میتوان به دوام و مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی، زیبایی و امکان چسبندگی و اتصال اشاره کرد. سنگهایی که برای نماسازی استفاده میشوند بسیار متنوع هستند اما پرکاربردترین سنگهای نما، گرانیت، مرمر، لایم استون، تراورتن، مرمریت، سنگ چینی و سند استون هستند. در ادامه مطلب توضیحات بیشتری را راجع به هر کدام از این انواع سنگ نما مشاهده خواهید کرد.
1- سنگ گرانیت
گرانیت سنگی دانهدرشت و متشکل از کریستالهای به هم پیوسته است. این سنگ یکی از متداولترین و پرطرفدارترین انواع سنگ نما در جهان است. گرانیت به دوام و ماندگاری رنگ و بافتش شناخته میشود.
سنگ گرانیت به علت تخلخل پایین، آلودگی و رطوبت را به خود جذب نمیکند و به همین دلیل علاوه بر نما در محیطهای مرطوب مانند حمام و سرویسهای بهداشتی و همچنین برای کانتر آشپزخانه نیز به کار برده میشود.
سنگ گرانیت نسبتا گرانقیمت است. تنوع رنگی این سنگ بسیار زیاد بوده و طیف وسیعی از رنگهای تیره تا روشن را در برمیگیرد.
البته مدتی است که سنگ گرانیت به دلیل وزن بالا و عدم چسبندگی به ملات برای استفاده در نمای خارجی توصیه نمیشود و بیشتر در ساخت سنگفرشها و نماهای داخلی کاربرد دارد.
2- سنگ مرمر
سنگ مرمر یکی دیگر از انواع سنگ نما است که زمانی جز متریالهای پرکاربرد در ساخت بناها بوده است. به دلیل دشواری تولید این سنگ و افزایش انواع سنگ نمای ارزانتر استفاده از آن کاهش یافته است. اما برخی از معماران معاصر با به کار بردن این سنگ در پروژههایشان، تلاش دارند که سنگ مرمر را به شکوه سابقش بازگردانند.
مرمر یکی از سنگهای آذرین است که به دلیل قیمت بالا، بیشتر در بناهای لوکس به کار میرود.
این سنگ به دلیل استحکام بالا و همچنین جذابیت کمنظیرش، سنگی ارزشمند به حساب میآید. جذابیت ظاهری سنگ مرمر به دلیل عبور نور از این سنگ و سطح درخشانش است.
سنگ مرمر جذب آب بسیار پایینی دارد و گزینه مناسبی برای محیطهای مرطوب است. البته این سنگ در برابر نور خورشید و شرایط آب و هوایی مقاوم نیست و همین امر باعث میشود که بیشتر در نماهای داخلی و سرپوشیده مانند پارکینگ، لابی، دیوار راه پله و فضاهای داخلی استفاده شود.
3- لایم استون
لایم استون یکی از انواع سنگ نما با آهک بالا و از گونه سنگهای رسوبی است. این سنگ به دلیل انعطافپذیری و رنگ یکنواختی که دارد، بسیار مورد توجه معماران قرار گرفته است.
از لحاظ رنگ، این سنگ دامنهای از سفید، کرم و بژ تا قهوهای روشن را دارا است. از لحاظ بافت، لایم استون دامنهای از بافت نرم و لطیف تا سخت و رگهدار را شامل میشود.
لایم استون را میتوان به سادگی حکاکی کرد و تراشید اما از طرفی به دلیل مقاومت کم و جذب بالای آب، استفاده از این سنگ در مکانهای مرطوب توصیه نمیشود. لایم استون معمولا در نماهای داخلی به کار میرود.
4- سنگ تراورتن
سنگ تراورتن یکی از انواع سنگ نما است که در ساختمانهای با کاربریهای مختلف به کار میرود. این سنگ به دلیل قیمت مناسب و زیباییش محبوبیت زیادی یافته است. سنگ تراورتن همچنین به دلیل مقاومت بالا گزینه مناسبی برای نمای ساختمانها است.
نگهداری و مراقبت بسیار ساده، مقاوم بودن در برابر آتش، چسبندگی خوب با ملات و حرارت و ماندگاری بالا برخی از مزایای سنگ تراورتن هستند. طیف رنگ تراورتن از قرمز، زرد و لیمویی تا سفید، کرم، شکلاتی و گردویی را شامل میشود.
نمای سنگ تراورتن شکل بناهای قدیمی و باشکوه را در ذهن تداعی میکند. این سنگ در سالهای اخیر در ساخت نماهای رومی به وفور مورد استفاده قرار گرفته است.
5- سنگ مرمریت
سنگ مرمریت یکی از انواع سنگ نما از گونه دگرگونی و رگهدار است. این رگهها باعث به وجود آمدن طرحها و نقشهای متنوعی در این سنگ میشوند.
سنگ مرمریت چسبندگی خوبی با ملات دارد. این سنگ در برابر نور و سرما و گرما مقاومت زیادی ندارد و به همین دلیل بیشتر در نماهای داخلی استفاده میشود.
6- سنگ چینی یا کریستال
سنگ چینی در واقع سنگ مرمریتی است که مجددا متبلور شده و بلورهای درشت و قابل رویتی دارد.
علت نامگذاری این سنگ به نام چینی، صدایی شبیه به ظروف چینی است که در اثر ضربه زدن به این سنگ شنیده میشود. سنگ چینی یا کریستال هم در نمای داخلی و هم در نمای خارجی به کار میرود.
سنگ چینی به دلیل انعکاس نور، ظاهر بسیار جذاب و شکیلی دارد. این سنگ جذب آب پایین و مقاومت بالایی در برابر شرایط آب و هوایی گوناگون دارد و از انواع مناسب سنگ نما برای داخل و خارج ساختمان محسوب میشود.
7- سند استون
مورد بعدی سنگ نما سند استون یا ماسهسنگ است. این سنگ رسوبی تنوع رنگ و بافت نسبتا خوبی دارد. سند استون مقاومت خوبی در برابر شرایط آب و هوایی دارد اما جذب آب بسیار بالای آن یکی از معایبش است. این سنگ چسبندگی خوبی با ملات ندارد و برای نصب آن حتما باید از اسکوپ استفاده کرد. سند استون در نمای داخلی و خارجی و همچنین برای ساخت سنگفرش هم به کار میرود.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
چطور در یک مسابقه معماری برنده شویم؟
864 بازدید
-
طراحی روف گاردن : نکات مهم و لایههای اجرایی بام سبز
137 بازدید
-
6 مهارت مورد نیاز یک سی جی آرتیست حرفهای
201 بازدید
-
آثار رم کولهاس که هر دانشجوی معماری باید بشناسد
200 بازدید
-
شرکت در مسابقات معماری چه فایدهای دارد؟
170 بازدید
-
کارآموزی معماری چیست؟ و چه مزایایی دارد؟
233 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید